piątek, 3 kwietnia 2020

Roladki schabowe z kabanosem

Roladki schabowe z boczkiem, marchewką i kabanosem są szybkie w przygotowaniu i doskonale smakują. :)
Roladki schabowe z kabanosem




Roladki schabowe z kabanosem - składniki:

  • 600 g schabu
  • około 6 łyżeczek dość ostrej musztardy
  • 2 marchewki
  • około 6 plastrów boczku wędzonego
  • około 6 kawałków kabanosa
  • przyprawy: sól i pieprz
  • dodatkowo: 2 jajka + bułka tarta + olej do smażenia


Jak zrobić roladki schabowe z kabanosem?

  • Marchewki ugotuj w osolonej wodzie, a następnie pokrój w plasterki.
  • Mięso, oczyść, pokrój na plastry i dość cienko rozbij. Dopraw solą i pieprzem. Każdy plaster mięsa z jednej strony posmaruj musztardą.
  • Na każdym kotlecie ułóż plasterek boczku, kilka plasterków marchewki i kawałek kabanosa.
  • Każdy kawałek schabu ciasno zwiń w roladkę. W razie potrzeby możesz spiąć roladki wykałaczkami.
  • Roladki panieruj najpierw w rozkłóconym jajku, a następnie w bułce tartej.
  • Roladki smaż na rozgrzanym oleju z obu stron, do zarumienienia.
Smacznego!
Roladki schabowe z kabanosem

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz