Wyrazista w smaku surówka z kapusty pekińskiej z dodatkiem ogórka, czosnku i przyprawy tzatziki.
Czosnkowa surówka z kapusty pekińskiej - składniki:
- 1 mała kapusta pekińska (około 800 g)
- 1,5 ogórka szklarniowego
- 3 ząbki czosnku
- 2 łyżki jogurtu greckiego
- 1,5 łyżki majonezu
- przyprawy: sól, pieprz, przyprawa tzatziki
Jak zrobić czosnkową surówkę z kapusty pekińskiej?
- Kapustę pekińską drobno pokrój, ogórka obierz i zetrzyj na dużych oczkach tarki, a ząbki czosnku przeciśnij przez praskę.
- Do miski przełóż kapustę, ogórka i ząbki czosnku. Dodaj jogurt, majonez, przyprawę tzatziki, sól i pieprz. Wymieszaj.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz