Pyszne, wilgotne i ekspresowe w przygotowaniu muffinki z truskawkami i białą czekoladą.
Muffinki z truskawkami i białą czekoladą:
- 1 jajko
- 1 szklanka mleka
- 0,5 szklanki oleju
- 2 łyżki soku z cytryny
- 2 szklanki mąki
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- szczypta sody oczyszczonej
- szczypta soli
- 2/3 szklanki cukru
- 100 g białej czekolady
- 200 g pokrojonych truskawek
Jak zrobić muffinki z truskawkami i białą czekoladą?
- Do miski wbij jajko, wlej mleko, olej i sok z cytryny. Krótko zmiksuj.
- Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia, sodą oczyszczoną i solą. Dodaj cukier i posiekaną białą czekoladę, wymieszaj. Dodaj truskawki, delikatnie wymieszaj.
- Do mąki wlej mokre składniki i wymieszaj łyżką.
- Ciasto równomiernie rozłóż do foremek na muffinki.
- Muffinki wstaw do piekarnika nagrzanego do 190 stopni Celsjusza i piecz przez 25 minut.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz