czwartek, 14 maja 2020

Muffinki z truskawkami i białą czekoladą

Pyszne, wilgotne i ekspresowe w przygotowaniu muffinki z truskawkami i białą czekoladą. 

Muffinki z truskawkami i białą czekoladą



Muffinki z truskawkami i białą czekoladą:

  • 1 jajko
  • 1 szklanka mleka
  • 0,5 szklanki oleju
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 2 szklanki mąki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • szczypta sody oczyszczonej
  • szczypta soli
  • 2/3 szklanki cukru
  • 100 g białej czekolady
  • 200 g pokrojonych truskawek


Jak zrobić muffinki z truskawkami i białą czekoladą?

  • Do miski wbij jajko, wlej mleko, olej i sok z cytryny. Krótko zmiksuj.
  • Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia, sodą oczyszczoną i solą. Dodaj cukier i posiekaną białą czekoladę, wymieszaj. Dodaj truskawki, delikatnie wymieszaj.
  • Do mąki wlej mokre składniki i wymieszaj łyżką.
  • Ciasto równomiernie rozłóż do foremek na muffinki.
  • Muffinki wstaw do piekarnika nagrzanego do 190 stopni Celsjusza i piecz przez 25 minut.
Smacznego!
Muffinki z truskawkami i białą czekoladą
Muffinki z truskawkami i białą czekoladą

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz