Puszyste i aromatyczne placki na maślance z dodatkiem jabłka i banana.
Placuszki jabłkowo-bananowe - składniki:
- 2 jajka
- 5 łyżek cukru trzcinowego
- 2,5 szklanki mąki
- 1 szklanka maślanki
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 2 jabłka
- 1 banan
Jak zrobić placki jabłkowo-bananowe?
- Jajka ubij z cukrem na jasną i puszystą masę.
- Cały czas miksując, naprzemiennie dodawaj mąkę i maślankę.
- Dodaj proszek do pieczenia. Krótko zmiksuj.
- Do ciasta dodaj obrane i pokrojone na mniejsze kawałki jabłka i banana.
- Na patelni rozgrzej olej. Łyżką nakładaj ciasto formując placuszki. Smaż z obu stron na złoty kolor.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz