sobota, 23 maja 2020

Placki jabłkowo-bananowe

Puszyste i aromatyczne placki na maślance z dodatkiem jabłka i banana.

Placki jabłkowo-bananowe



Placuszki jabłkowo-bananowe - składniki:

  • 2 jajka
  • 5 łyżek cukru trzcinowego
  • 2,5 szklanki mąki
  • 1 szklanka maślanki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 jabłka
  • 1 banan

Jak zrobić placki jabłkowo-bananowe?

  • Jajka ubij z cukrem na jasną i puszystą masę.
  • Cały czas miksując, naprzemiennie dodawaj mąkę i maślankę.
  • Dodaj proszek do pieczenia. Krótko zmiksuj.
  • Do ciasta dodaj obrane i pokrojone na mniejsze kawałki jabłka i banana.
  • Na patelni rozgrzej olej. Łyżką nakładaj ciasto formując placuszki. Smaż z obu stron na złoty kolor.
Smacznego!
Placki jabłkowo-bananowe
Placki jabłkowo-bananowe

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz