niedziela, 3 maja 2020

Surówka z czerwonej kapusty

Klasyczna, prosta w przygotowaniu surówka z czerwonej kapusty z dodatkiem czerwonej cebuli i jabłka, która najlepiej smakuje w towarzystwie dań mięsnych.

Surówka z czerwonej kapusty




Surówka z czerwonej kapusty - składniki:

  • 1 kg czerwonej kapusty
  • mała czerwona cebula
  • 1 jabłko
  • sok wyciśnięty z połowy cytryny
  • 3 łyżki oleju rzepakowego
  • przyprawy: sól, pieprz, cukier

Jak zrobić surówkę z czerwonej kapusty?

  • Kapustę oczyść, osusz i poszatkuj. 
  • Do kapusty dodaj cebulę pokrojoną w drobną kostkę i jabłko starte na dużych oczkach tarki.
  • Do surówki dodaj sok z cytryny i cukier. Dopraw kapustę solą i pieprzem. Dokładnie wymieszaj.  Surówkę włóż do lodówki.
  • Kapusta najlepiej smakuje kilka godzin po przygotowaniu, kiedy wszystkie składniki dobrze się ze sobą przegryzą.
Smacznego!
Surówka z czerwonej kapusty
Surówka z czerwonej kapusty

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz