Jajko zapiekane w bułce z dodatkiem szynki, mozzarelli i szczypiorku to pyszna propozycja śniadaniowa, której nikt się nie oprze.
Jajko w bułce z szynką i mozzarellą - składniki:
- 3 bułki
- 3 łyżeczki masła
- 3 plasterki szynki gotowanej
- 100 g mozzarelli
- 3 jajka
- 1 pęczek szczypiorku
- sól i pieprz
Jak zrobić jajko w bułce z szynką i mozzarellą?
- Z każdej bułki odetnij wierzch i wydrąż środek.
- Środek każdej bułki wysmaruj masłem. Włóż plasterek szynki, a następnie kilka kawałków mozzarelli pokrojonej w paski. Wbij jajko, dopraw solą i pieprzem.
- Tak przygotowane bułki wstaw do piekarnika nagrzanego do 190 stopni Celsjusza i piecz przez 15 minut.
- Po wyjęciu z piekarnika wierzch bułek posyp posiekanym szczypiorkiem.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz