poniedziałek, 8 czerwca 2020

Jajko zapiekane w bułce z szynką i mozzarellą

Jajko zapiekane w bułce z dodatkiem szynki, mozzarelli i szczypiorku to pyszna propozycja śniadaniowa, której nikt się nie oprze. 

Jajko zapiekane w bułce z szynką i mozzarellą


Jajko w bułce z szynką i mozzarellą - składniki:

  • 3 bułki
  • 3 łyżeczki masła
  • 3 plasterki szynki gotowanej
  • 100 g mozzarelli
  • 3 jajka
  • 1 pęczek szczypiorku
  • sól i pieprz

Jak zrobić jajko w bułce z szynką i mozzarellą?

  • Z każdej bułki odetnij wierzch i wydrąż środek.
  • Środek każdej bułki wysmaruj masłem. Włóż plasterek szynki, a następnie kilka kawałków mozzarelli pokrojonej w paski. Wbij jajko, dopraw solą i pieprzem.
  • Tak przygotowane bułki wstaw do piekarnika nagrzanego do 190 stopni Celsjusza i piecz przez 15 minut.
  • Po wyjęciu z piekarnika wierzch bułek posyp posiekanym szczypiorkiem.
Smacznego!
Jajko zapiekane w bułce z szynką i mozzarellą
Jajko zapiekane w bułce z szynką i mozzarellą
Jajko zapiekane w bułce z szynką i mozzarellą

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz