Pasta z jajek z dodatkiem szynki konserwowej i chrzanu to świetny dodatek do pieczywa, urozmaicający smak tradycyjnych kanapek.
Pasta jajeczna z szynką - składniki:
- 6 jajek
- 200 g szynki konserwowej
- 3 łyżki majonezu
- 1,5 łyżki tartego chrzanu
- 1 pęczek szczypiorku
- przyprawy: sól i pieprz
Jak zrobić pastę jajeczną z szynką?
- Jajka ugotuj na twardo, obierz ze skorupek i pokrój w kostkę.
- Szynkę również pokrój w kostkę.
- Do miski przełóż jajka, szynkę, dodaj majonez, chrzan i posiekany szczypiorek. Całość dopraw solą i pieprzem, wymieszaj.
Uwielbiam pasty kanapkowe - nieraz robię coś podobnego, ale dodaję jeszcze drobno posiekane, suszone pomidory i ser.
OdpowiedzUsuńZawsze pasta jajeczna kojarzyła mi się z koncentratem :) ale Twój przepis jest super
OdpowiedzUsuńTen komentarz został usunięty przez autora.
Usuń