Roladki schabowe z pysznymi dodatkami w postaci szynki, serka śmietankowego i ketchupu, to pomysł na pyszny obiad, który idealnie smakuje z młodymi ziemniakami i mizerią.
Roladki schabowe z szynką i serkiem śmietankowym - składniki:
- 600 g schabu
- 3 łyżeczki ketchupu
- 5 łyżeczek serka śmietankowego (użyłam Twój Smak z Piątnicy)
- 5 plastrów szynki gotowanej
- 2 jajka
- bułka tarta
- przyprawy: sól i pieprz
- dodatkowo: olej do smażenia
Jak zrobić roladki schabowe z szynką, ketchupem i serkiem śmietankowym?
- Schab oczyść, osusz i pokrój na plastry. Mięso cienko rozbij, dopraw z obu stron solą i pieprzem.
- Każdy kotlet posmaruj najpierw ketchupem, potem serkiem śmietankowym. Na końcu ułóż szynkę. Mięso zwijaj w roladki.
- Roladki panieruj w rozkłóconym jajku, a następnie w bułce tartej. Smaż na rozgrzanym oleju z obu stron, do zarumienienia.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz