sobota, 13 czerwca 2020

Roladki schabowe z szynką, ketchupem i serkiem śmietankowym

Roladki schabowe z pysznymi dodatkami w postaci szynki, serka śmietankowego i ketchupu, to pomysł na pyszny obiad, który idealnie smakuje z młodymi ziemniakami i mizerią. 

Roladki schabowe z szynką, ketchupem i serkiem śmietankowym





Roladki schabowe z szynką i serkiem śmietankowym - składniki:

  • 600 g schabu
  • 3 łyżeczki ketchupu
  • 5 łyżeczek serka śmietankowego (użyłam Twój Smak z Piątnicy)
  • 5 plastrów szynki gotowanej
  • 2 jajka
  • bułka tarta
  • przyprawy: sól i pieprz
  • dodatkowo: olej do smażenia

Jak zrobić roladki schabowe z szynką, ketchupem i serkiem śmietankowym?

  • Schab oczyść, osusz i pokrój na plastry. Mięso cienko rozbij, dopraw z obu stron solą i pieprzem.
  • Każdy kotlet posmaruj najpierw ketchupem, potem serkiem śmietankowym. Na końcu ułóż szynkę. Mięso zwijaj w roladki.
  • Roladki panieruj w rozkłóconym jajku, a następnie w bułce tartej. Smaż na rozgrzanym oleju z obu stron, do zarumienienia.
Smacznego!
Roladki schabowe z szynką, ketchupem i serkiem śmietankowym
Roladki schabowe z szynką, ketchupem i serkiem śmietankowym
Roladki schabowe z szynką, ketchupem i serkiem śmietankowym

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz