Kolorowa, pełna smaku i aromatu surówka z młodej kapusty z czerwoną papryką i marchewką w pysznym sosie majonezowo-śmietanowym z dodatkiem curry.
Surówka z młodej kapusty z czerwoną papryką i marchewką - składniki:
- 1 kg młodej kapusty
- 2 czerwone papryki
- 3 niewielkie marchewki
- 1 pęczek natki pietruszki
Surówka z młodej kapusty z czerwoną papryką i marchewką - składniki na sos:
- 4 łyżki majonezu
- 200 g śmietany 18%
- 1 łyżeczka cukru pudru
- 2 łyżki soku z cytryny
- 2 łyżeczki przyprawy curry
- sól i pieprz
Jak zrobić surówkę z młodej kapusty z czerwoną papryką i marchewką?
- Do miski dodaj pokrojoną kapustę, paprykę pokrojoną w kostkę, obraną i startą na dużych oczkach tarki marchewkę i posiekaną natkę pietruszki.
- Wszystkie składniki na sos dokładnie ze sobą połącz.
- Sos dodaj do warzyw, dobrze wymieszaj.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz