piątek, 12 czerwca 2020

Surówka z młodej kapusty z czerwoną papryką i marchewką

Kolorowa, pełna smaku i aromatu surówka z młodej kapusty z czerwoną papryką i marchewką w pysznym sosie majonezowo-śmietanowym z dodatkiem curry.

Surówka z młodej kapusty z czerwoną papryką i marchewką





Surówka z młodej kapusty z czerwoną papryką i marchewką - składniki:

  • 1 kg młodej kapusty
  • 2 czerwone papryki
  • 3 niewielkie marchewki
  • 1 pęczek natki pietruszki

Surówka z młodej kapusty z czerwoną papryką i marchewką - składniki na sos:

  • 4 łyżki majonezu
  • 200 g śmietany 18%
  • 1 łyżeczka cukru pudru
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 2 łyżeczki przyprawy curry
  • sól i pieprz


Jak zrobić surówkę z młodej kapusty z czerwoną papryką i marchewką?

  • Do miski dodaj pokrojoną kapustę, paprykę pokrojoną w kostkę, obraną i startą na dużych oczkach tarki marchewkę i posiekaną natkę pietruszki.
  • Wszystkie składniki na sos dokładnie ze sobą połącz.
  • Sos dodaj do warzyw, dobrze wymieszaj. 
Smacznego!
Surówka z młodej kapusty z czerwoną papryką i marchewką
Surówka z młodej kapusty z czerwoną papryką i marchewką

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz