Smaczna i łatwa w przygotowaniu surówka z młodej kapusty z marchewką, koperkiem i sosem jogurtowym.
Surówka z młodej kapusty z sosem jogurtowym - składniki:
- 1 główka młodej kapusty
- 2 marchewki
- 1 pęczek koperku
- przyprawy: sól i pieprz
Surówka z młodej kapusty - składniki na sos jogurtowy:
- 200 g jogurtu greckiego
- 3 łyżki majonezu
- 1 łyżka soku z cytryny
- 1 łyżka miodu
Jak zrobić surówkę z młodej kapusty z sosem jogurtowym?
- Do miski dodaj pokrojoną kapustę, marchewkę startą na dużych oczkach tarki i posiekany koperek.
- Przygotuj sos jogurtowy. Jogurt wymieszaj z majonezem, sokiem z cytryny i miodem. Wymieszaj.
- Gotowy sos dodaj do warzyw, dopraw solą i pieprzem, wymieszaj.
No i mam sałateczkę na weekend do obiadu, dziękuję bardzo :)
OdpowiedzUsuńPrzepyszna robię ją co niedzielę
OdpowiedzUsuńDziękuję, bardzo się cieszę, że smakuje. :)
Usuń