piątek, 5 czerwca 2020

Surówka z młodej kapusty z sosem jogurtowym

Smaczna i łatwa w przygotowaniu surówka z młodej kapusty z marchewką, koperkiem i sosem jogurtowym. 

Surówka z młodej kapusty z sosem jogurtowym




Surówka z młodej kapusty z sosem jogurtowym - składniki:

  • 1 główka młodej kapusty
  • 2 marchewki
  • 1 pęczek koperku
  • przyprawy: sól i pieprz


Surówka z młodej kapusty - składniki na sos jogurtowy:

  • 200 g jogurtu greckiego
  • 3 łyżki majonezu
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 łyżka miodu


Jak zrobić surówkę z młodej kapusty z sosem jogurtowym?

  • Do miski dodaj pokrojoną kapustę, marchewkę startą na dużych oczkach tarki i posiekany koperek.
  • Przygotuj sos jogurtowy. Jogurt wymieszaj z majonezem, sokiem z cytryny i miodem. Wymieszaj.
  • Gotowy sos dodaj do warzyw, dopraw solą i pieprzem, wymieszaj.
Smacznego!

Polecam Ci również przepis na kolorową surówkę z kapusty pekińskiej i surówkę Colesław.
Surówka z młodej kapusty z sosem jogurtowym
Surówka z młodej kapusty z sosem jogurtowym

3 komentarze:

  1. No i mam sałateczkę na weekend do obiadu, dziękuję bardzo :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Przepyszna robię ją co niedzielę

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję, bardzo się cieszę, że smakuje. :)

      Usuń