Zapiekana biała kiełbasa z cebulą, piwem, musztardą francuską i miodem to pyszny pomysł na pożywną i szybką w przygotowaniu kolację.
Biała kiełbasa pieczona z cebulą,musztardą i piwem - składniki:
- 10 kawałków białej kiełbasy parzonej
- 4 cebule
- 200 ml piwa
- 3 łyżeczki miodu
- 6 łyżeczek musztardy francuskiej
- przyprawy: sól, słodka papryka, chili
- dodatkowo: olej do smażenia
Jak zrobić białą kiełbasę z cebulą, musztardą i piwem?
- Obrane i pokrojone w półplasterki cebule zeszklij na dobrze rozgrzanym oleju. Dopraw solą, słodką papryką i chili.
- Cebulę przełóż do naczynia żaroodpornego. Na cebuli ułóż kawałki kiełbasy. Wlej piwo.
- Miód wymieszaj z musztardą. Powstałą mieszanką posmaruj wierzch kiełbas.
- Naczynie żaroodporne wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni Celsjusza i piecz przez 40 minut. W trakcie pieczenia, mniej więcej co 10-15 minut, polewaj kiełbaski powstałym w trakcie pieczenia sosem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz