czwartek, 16 lipca 2020

Biała kiełbasa pieczona z cebulą, musztardą i piwem

Zapiekana biała kiełbasa z cebulą, piwem, musztardą francuską i miodem to pyszny pomysł na pożywną i szybką w przygotowaniu kolację.
Biała kiełbasa pieczona z cebulą, musztardą i piwem

Biała kiełbasa pieczona z cebulą, musztardą i piwem

Biała kiełbasa pieczona z cebulą,musztardą i piwem - składniki:

  • 10 kawałków białej kiełbasy parzonej
  • 4 cebule
  • 200 ml piwa
  • 3 łyżeczki miodu
  • 6 łyżeczek musztardy francuskiej
  • przyprawy: sól, słodka papryka, chili
  • dodatkowo: olej do smażenia

Jak zrobić białą kiełbasę z cebulą, musztardą i piwem?

  • Obrane i pokrojone w półplasterki cebule zeszklij na dobrze rozgrzanym oleju. Dopraw solą, słodką papryką i chili.
  • Cebulę przełóż do naczynia żaroodpornego. Na cebuli ułóż kawałki kiełbasy. Wlej piwo.
  • Miód wymieszaj z musztardą. Powstałą mieszanką posmaruj wierzch kiełbas.
  • Naczynie żaroodporne wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni Celsjusza i piecz przez 40 minut. W trakcie pieczenia, mniej więcej co 10-15 minut, polewaj kiełbaski powstałym w trakcie pieczenia sosem.
Smacznego!
Biała kiełbasa pieczona z cebulą, musztardą i piwem
Biała kiełbasa pieczona z cebulą, musztardą i piwem

Biała kiełbasa pieczona z cebulą, musztardą i piwem

Biała kiełbasa pieczona z cebulą, musztardą i piwem

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz