czwartek, 2 lipca 2020

Roladki drobiowe z salami i żółtym serem

Doskonałe w smaku i proste w przygotowaniu roladki drobiowe z dodatkiem salami i sera żółtego.



Roladki drobiowe z salami i serem żółtym - składniki:

  • 3 filety z piersi kurczaka (około 800-900 g)
  • 6 plastrów sera żółtego 
  • 6 plastrów salami
  • do panierki: mąka + 2 jajka + bułka tarta
  • przyprawy: sól, pieprz, ulubiona przyprawa do kurczaka
  • dodatkowo: olej do smażenia

Jak zrobić roladki z salami i serem żółtym?

  • Filety oczyść i osusz. Każdy filet przekrój wzdłuż na dwa kotlety i dość cienko rozbij. Dopraw solą, pieprzem i ulubioną przyprawa do kurczaka.
  • Na każdym plastrze mięsa ułóż plasterek sera żółtego i salami. Zwiń ściśle w roladkę. 
  • Roladki panieruj najpierw w mące, kolejno w rozkłóconym jajku, a na końcu w bułce tartej.
  • Roladki smaż na dobrze rozgrzanym oleju z każdej strony, do zarumienienia.
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz