niedziela, 16 sierpnia 2020

Placki budyniowe

Super szybkie i pyszne placki, których przygotowanie polega tylko na wrzuceniu wszystkich składników do miski, zmiksowaniu i usmażeniu. Polecam! 
Placki budyniowe




Placki budyniowe - składniki:

  • 1 szklanka mąki pszennej
  • 1 budyń waniliowy (proszek budyniowy: 40 g)
  • 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 łyżki brązowego cukru
  • 3/4 szklanki mleka
  • 1 duże jajko
  • dodatkowo: olej do smażenia i cukier puder do oprószenia

Jak zrobić placki budyniowe?

  • Do miski wsyp mąkę, proszek budyniowy, proszek do pieczenia, cukier, wlej mleko i dodaj jajko. Wszystkie składniki krótko zmiksuj, tylko do uzyskania gładkiego i jednolitego ciasta.
  • Na patelni rozgrzej olej. Łyżką nakładaj ciasto formując placuszki. Smaż z obu stron na złoty kolor.
  • Gotowe placuszki oprósz cukrem pudrem.
Smacznego!


Polecam Ci również przepis na:

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz