Doskonała w smaku surówka z kapusty pekińskiej z dodatkiem marchewki, czosnku i sosu majonezowego ze śmietaną. Jej dodatkową zaletą jest szybkość przygotowania. Polecam. :)
Surówka z kapusty pekińskiej i marchewki - składniki:
- około 800 g kapusty pekińskiej
- 1 łyżka soku z cytryny
- 3 marchewki
- 3 łyżki majonezu
- 1 łyżka śmietany 18%
- 2 ząbki czosnku
- przyprawy: sól, pieprz, cukier puder
Jak zrobić surówkę z kapusty pekińskiej i marchewki?
- Kapustę oczyść, osusz i poszatkuj. Lekko posól, dodaj sok z cytryny, wymieszaj i odstaw na 10 minut.
- Marchewki obierz i zetrzyj na dużych oczkach tarki. Dodaj do kapusty.
- Majonez wymieszaj ze śmietaną, ząbkami czosnku przeciśniętymi przez praskę, solą, pieprzem i cukrem pudrem.
- Sos dodaj do kapusty i dokładnie wymieszaj.
Smacznego!
Polecam Ci również inne przepisy na surówki:
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz