sobota, 12 września 2020

Kruche ciasteczka śmietankowe

Pyszne, kruche, wspaniale pachnące i bezproblemowe w przygotowaniu ciasteczka z dodatkiem kwaśnej śmietany.
Kruche ciasteczka śmietankowe




Kruche ciastka śmietankowe - składniki:

  • 2,5 szklanki mąki pszennej
  • 150 g masła
  • 1 1/4 szklanki cukru pudru 
  • 1 opakowanie cukru waniliowego (16 g)
  • 2 łyżki kwaśnej śmietany 18%

Jak zrobić kruche ciasteczka śmietankowe?

  • Na stolnicy posiekaj mąkę z masłem, dodaj cukier puder, cukier waniliowy i śmietanę. Szybko zagnieć gładkie i elastyczne ciasto.
  • Ciasto rozwałkuj na grubość około 0,5 mm. 
  • Dowolną foremką wycinaj ciastka i przekładaj na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
  • Ciastka wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni Celsjusza i piecz przez około 12-15 minut, do zarumienienia.
Smacznego!

Polecam Ci również inne przepisy na ciastka:

1 komentarz:

  1. Wyglądają przepysznie :) Gdybyś chciała dotrzeć ze swoimi przepisami do większego grona odbiorców to polecam usługi tej firmy http://kreacjasukcesu.pl Pomogą ci wypromować stronę w internecie i ją rozwinąć. Myślę, że reklama to podstawa w prowadzeniu jakiejkolwiek działalności.

    OdpowiedzUsuń