Parówki zapiekane z pomidorami i żółtym serem w sosie śmietanowo-musztardowym, choć nie zachwycają swym wyglądem, są naprawdę pyszne i warte przygotowania. To doskonały pomysł na pożywne śniadanie lub kolację.
Parówki zapiekane z pomidorami i serem żółtym - skladniki:
14 parówek
14 plasterków sera żółtego
200 g śmietany 18%
2 łyżeczki musztardy francuskiej
2 łyżeczki musztardy chrzanowej
4 pomidory
przyprawy: sól i pieprz
Jak zrobić parówki zapiekane z pomidorami i serem żółtym?
Zdejmij osłonki z parówek. Każdą parówkę ściśle owiń plasterkiem sera żółtego.
Śmietanę wymieszaj z musztardami, dopraw solą i pieprzem.
Na dno naczynia żaroodpornego lub formy do zapiekania poukładaj parówki, ściśle, jedna obok drugiej. Zalej sosem śmietanowo-musztardowym.
Parówki wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 stopni Celsjusza i piecz przez 10 minut.
W międzyczasie sparz pomidory, obierz ze skórki i pokrój w drobną kostkę. Pomidory rozłóż na podpieczonych parówkach.
Ponownie wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 stopni Celsjusza i piecz jeszcze przez 20 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz