środa, 9 września 2020

Parówki zapiekane z pomidorami i żółtym serem

Parówki zapiekane z pomidorami i żółtym serem w sosie śmietanowo-musztardowym, choć nie zachwycają swym wyglądem, są naprawdę pyszne i warte przygotowania. To doskonały pomysł na pożywne śniadanie lub kolację.
Parówki zapiekane z pomidorami i żółtym serem

Parówki zapiekane z pomidorami i serem żółtym - skladniki:

  • 14 parówek 
  • 14 plasterków sera żółtego
  • 200 g śmietany 18%
  • 2 łyżeczki musztardy francuskiej
  • 2 łyżeczki musztardy chrzanowej
  • 4 pomidory
  • przyprawy: sól i pieprz

Jak zrobić parówki zapiekane z pomidorami i serem żółtym?

  • Zdejmij osłonki z parówek. Każdą parówkę ściśle owiń plasterkiem sera żółtego. 
  • Śmietanę wymieszaj z musztardami, dopraw solą i pieprzem.
  • Na dno naczynia żaroodpornego lub formy do zapiekania poukładaj parówki, ściśle, jedna obok drugiej. Zalej sosem śmietanowo-musztardowym.
  • Parówki wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 stopni Celsjusza i piecz przez 10 minut.
  • W międzyczasie sparz pomidory, obierz ze skórki i pokrój w drobną kostkę. Pomidory rozłóż na podpieczonych parówkach.
  • Ponownie wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 stopni Celsjusza i piecz jeszcze przez 20 minut.
Smacznego!
Parówki zapiekane z pomidorami i żółtym serem

Parówki zapiekane z pomidorami i żółtym serem




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz