niedziela, 6 września 2020

Surówka do obiadu z kapusty pekińskiej

Idealna surówka do obiadu z kapusty pekińskiej z dodatkiem marchewki, kukurydzy, rzodkiewek i natki pietruszki. 
Surówka do obiadu z kapusty pekińskiej




Surówka do obiadu z kapusty pekińskiej - składniki:

  • około 1 kg kapusty pekińskiej
  • 3 marchewki
  • 1 puszka kukurydzy (masa po odsączeniu: około 220 g)
  • pęczek rzodkiewek
  • pęczek natki pietruszki
  • 3 łyżki majonezu
  • 1 łyżka jogurtu greckiego
  • przyprawy: sól i pieprz


Jak zrobić surówkę do obiadu z kapusty pekińskiej?

  • Kapustę umyj, osusz i drobno pokrój. Przełóż do dużej miski.
  • Do miski z kapustą dodaj obrane i starte na dużych oczkach tarki marchewki oraz odsączoną kukurydzę. Do miski z warzywami dorzuć również pokrojone w plasterki rzodkiewki i drobno pokrojoną natkę pietruszki.
  • Do warzyw dodaj majonez, jogurt grecki, sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj.
Smacznego!

Polecam Ci również inne przepisy na surówki:

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz