Doskonała w smaku, kolorowa surówka z kapusty pekińskiej z pomidorkami koktajlowymi, ogórkiem, czerwoną papryką i koperkiem.
Surówka z kapusty pekińskiej z pomidorkami koktajlowymi - składniki:
- 1 kg kapusty pekińskiej
- 500 g pomidorków koktajlowych
- 1 długi ogórek
- 1 czerwona papryka
- 1 pęczek koperku
- 3 łyżki jogurtu greckiego
- 2 łyżki majonezu
- przyprawy: sól, pieprz, cukier puder
Jak zrobić surówkę z kapusty pekińskiej z pomidorkami koktajlowymi?
- Kapustę oczyść, osusz i drobno poszatkuj.
- Pomidorki koktajlowe przekrój na ćwiartki.
- Ogórka obierz i pokrój w kostkę.
- Paprykę pokrój w kostkę.
- Do miski dodaj kapustę, pomidorki koktajlowe, ogórka, paprykę i drobno pokrojony koperek. Wymieszaj.
- Wymieszaj ze sobą jogurt grecki, majonez, sól, pieprz i szczyptę cukru pudru. Powstały sos dodaj do surówki. Całość wymieszaj.
Smacznego!
Polecam Ci również inne przepisy na surówki:
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz