wtorek, 22 września 2020

Surówka z kapusty pekińskiej z pomidorkami koktajlowymi

Doskonała w smaku, kolorowa surówka z kapusty pekińskiej z pomidorkami koktajlowymi, ogórkiem, czerwoną papryką i koperkiem. 
Surówka z kapusty pekińskiej z pomidorkami koktajlowymi




Surówka z kapusty pekińskiej z pomidorkami koktajlowymi - składniki:

  • 1 kg kapusty pekińskiej
  • 500 g pomidorków koktajlowych
  • 1 długi ogórek
  • 1 czerwona papryka
  • 1 pęczek koperku
  • 3 łyżki jogurtu greckiego
  • 2 łyżki majonezu
  • przyprawy: sól, pieprz, cukier puder


Jak zrobić surówkę z kapusty pekińskiej z pomidorkami koktajlowymi?

  • Kapustę oczyść, osusz i drobno poszatkuj.
  • Pomidorki koktajlowe przekrój na ćwiartki. 
  • Ogórka obierz i pokrój w kostkę.
  • Paprykę pokrój w kostkę.
  • Do miski dodaj kapustę, pomidorki koktajlowe, ogórka, paprykę i drobno pokrojony koperek. Wymieszaj.
  • Wymieszaj ze sobą jogurt grecki, majonez, sól, pieprz i szczyptę cukru pudru. Powstały sos dodaj do surówki. Całość wymieszaj.
Smacznego!

Polecam Ci również inne przepisy na surówki:

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz