piątek, 30 października 2020

Surówka z czerwonej kapusty z ogórkiem kiszonym

Wyśmienita surówka z czerwonej kapusty z dodatkiem ogórków kiszonych, jabłka i cebuli.
Surówka z czerwonej kapusty z ogórkiem kiszonym



Surówka z czerwonej kapusty z ogórkiem kiszonym - składniki:

  • 1 kg kapusty czerwonej
  • 3 łyżki soku z cytryny
  • 3 ogórki kiszone
  • 1 cebula
  • 1 jabłko
  • 1 pęczek szczypiorku
  • 5 łyżek oleju
  • przyprawy: sól, pieprz, cukier


Jak zrobić surówkę z czerwonej kapusty z ogórkiem kiszonym?

  • Kapustę poszatkuj, przełóż do garnka, zalej wrzątkiem, przykryj pokrywką i pozostaw na około 10 minut.
  • Po upływie powyższego czasu dokładnie odcedź kapustę.
  • Do ciepłej kapusty dodaj sok z cytryny i sól, wymieszaj i pozostaw do ostudzenia.
  • Ogórki, cebulę i jabłko pokrój w dość drobną kostkę. Dodaj do kapusty, wymieszaj.
  • Do warzyw dodaj posiekany szczypiorek, dodaj sól, pieprz, cukier, olej i ewentualnie jeszcze odrobinę soku z cytryny.
  • Dokładnie wymieszaj.
Smacznego!

Polecam Ci również inne przepisy na surówki:
Surówka z czerwonej kapusty z ogórkiem kiszonym

Surówka z czerwonej kapusty z ogórkiem kiszonym


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz