Pyszna, idealna do obiadu surówka z kapusty pekińskiej z dodatkiem papryki, ogórków konserwowych, czerwonej cebuli i szczypiorku.
Surówka z kapusty pekińskiej z papryką i ogórkiem konserwowym - składniki:
- 1 kapusta pekińska (około 800g)
- 1 papryka czerwona
- 3 ogórki konserwowe
- 1 mała cebula czerwona
- 1 pęczek szczypiorku
- 1 łyżka octu jabłkowego
- 3 łyżki oleju
- przyprawy: sól, pieprz, cukier
Jak zrobić surówkę z kapusty pekińskiej z papryką i ogórkiem konserwowym?
- Kapustę pekińską oczyść, osusz i drobno pokrój.
- Paprykę oczyść i pokrój w drobną kostkę.
- Ogórki także pokrój w drobną kostkę.
- Cebulę obierz i pokrój w drobną kostkę.
- Do miski wrzuć kapustę, dodaj paprykę, ogórki, cebulę, drobno posiekany szczypiorek. Wymieszaj.
- Do warzyw dodaj ocet jabłkowy, olej, cukier, sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj.
Smacznego!
Polecam Ci również inne przepisy na surówki z kapusty pekińskiej:
jeszcze nie dawał ogórka do takiej surówki, juz wiem co jutro do obiadu
OdpowiedzUsuń