środa, 28 października 2020

Surówka z kapusty pekińskiej z papryką i ogórkiem konserwowym

Pyszna, idealna do obiadu surówka z kapusty pekińskiej z dodatkiem papryki, ogórków konserwowych, czerwonej cebuli i szczypiorku.
Surówka z kapusty pekińskiej z papryką i ogórkiem konserwowym


Surówka z kapusty pekińskiej z papryką i ogórkiem konserwowym - składniki:

  • 1 kapusta pekińska (około 800g)
  • 1 papryka czerwona
  • 3 ogórki konserwowe
  • 1 mała cebula czerwona
  • 1 pęczek szczypiorku
  • 1 łyżka octu jabłkowego
  • 3 łyżki oleju
  • przyprawy: sól, pieprz, cukier


Jak zrobić surówkę z kapusty pekińskiej z papryką i ogórkiem konserwowym?

  • Kapustę pekińską oczyść, osusz i drobno pokrój.
  • Paprykę oczyść i pokrój w drobną kostkę. 
  • Ogórki także pokrój w drobną kostkę.
  • Cebulę obierz i pokrój w drobną kostkę.
  • Do miski wrzuć kapustę, dodaj paprykę, ogórki, cebulę, drobno posiekany szczypiorek. Wymieszaj. 
  • Do warzyw dodaj ocet jabłkowy, olej, cukier, sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj. 
Smacznego!

Polecam Ci również inne przepisy na surówki z kapusty pekińskiej:

1 komentarz:

  1. jeszcze nie dawał ogórka do takiej surówki, juz wiem co jutro do obiadu

    OdpowiedzUsuń