Siła tkwi w prostocie, czego najlepszym dowodem jest przepis na pieczone filety z kurczaka w majonezie. Ekspresowo, prosto i pysznie. Bardzo polecam ten przepis. :)
Pieczone piersi z kurczaka w majonezie - składniki:
- 3 małe filety z piersi kurczaka (około 700-800 g)
- 5 łyżek majonezu
- przyprawy: sól ziołowa, świeżo mielony pieprz, czosnek suszony, słodka papryka, ostra papryka
Jak zrobić pieczone piersi z kurczaka w majonezie?
- Piersi z kurczaka oczyść, osusz, dopraw wszystkimi przyprawami i wstaw na 1 godzinę do lodówki.
- Po upływie powyższego czasu posmaruj kurczaka z obu stron majonezem.
- Każdą pierś zawiń w folię aluminiową, przełóż do naczynia żaroodpornego, wstaw do piekarnika nagrzanego do 190 stopni Celsjusza i piecz przez 40 minut. Na 10 minut przed końcem pieczenia możesz rozerwać folię, by kurczak się przyrumienił.
Smacznego!
Polecam Ci również inne przepisy z wykorzystaniem piersi kurczaka:
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz