sobota, 14 listopada 2020

Pierś z kurczaka pieczona w majonezie

Siła tkwi w prostocie, czego najlepszym dowodem jest przepis na pieczone filety z kurczaka w majonezie. Ekspresowo, prosto i pysznie. Bardzo polecam ten przepis. :)
Pierś z kurczaka pieczona w majonezie

Pieczone piersi z kurczaka w majonezie - składniki: 

  • 3 małe filety z piersi kurczaka (około 700-800 g)
  • 5 łyżek majonezu
  • przyprawy: sól ziołowa, świeżo mielony pieprz, czosnek suszony, słodka papryka, ostra papryka


Jak zrobić pieczone piersi z kurczaka w majonezie?

  • Piersi z kurczaka oczyść, osusz, dopraw wszystkimi przyprawami i wstaw na 1 godzinę do lodówki.
  • Po upływie powyższego czasu posmaruj kurczaka z obu stron majonezem.
  • Każdą pierś zawiń w folię aluminiową, przełóż do naczynia żaroodpornego, wstaw do piekarnika nagrzanego do 190 stopni Celsjusza i piecz przez 40 minut. Na 10 minut przed końcem pieczenia możesz rozerwać folię, by kurczak się przyrumienił. 
Smacznego!

Polecam Ci również inne przepisy z wykorzystaniem piersi kurczaka:

Pierś z kurczaka pieczona w majonezie

Pierś z kurczaka pieczona w majonezie


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz