Piersi z kurczaka zapiekane z majonezem, musztardą, żółtym serem i bułką tartą to niezawodny pomysł na szybki i pyszny obiad.
Piersi z kurczaka zapiekane pod musztardowo-serową kołderką - składniki:
- 3 filety z piersi kurczaka (około 700-800 g)
- 5 łyżek majonezu
- 3,5 łyżki musztardy Dijon
- 200 g żółtego sera
- bułka tarta
- przyprawy: sól, pieprz, słodka papryka, ostra papryka, suszony czosnek
Jak zrobić piersi z kurczaka zapiekane pod musztardowo-serowa kołderką?
- Filety oczyść, osusz, rozbij i dopraw wszystkimi przyprawami.
- Mięso przełóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
- W miseczce wymieszaj ze sobą majonez, musztardę i ser żółty starty na dużych oczkach tarki. Powstałą mieszanką posmaruj kotlety.
- Wierzch kotletów oprósz bułką tartą.
- Piersi z kurczaka wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 stopni Celsjusza i piecz przez 35 minut.
Smacznego!
Polecam Ci również inne przepisy na kurczaka:
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz