wtorek, 17 listopada 2020

Piersi z kurczaka zapiekane pod musztardowo-serową kołderką

Piersi z kurczaka zapiekane z majonezem, musztardą, żółtym serem i bułką tartą to niezawodny pomysł na szybki i pyszny obiad. 

Piersi z kurczaka zapiekane pod musztardowo-serową kołderką



Piersi z kurczaka zapiekane pod musztardowo-serową kołderką - składniki:

  • 3 filety z piersi kurczaka (około 700-800 g)
  • 5 łyżek majonezu
  • 3,5 łyżki musztardy Dijon
  • 200 g żółtego sera
  • bułka tarta
  • przyprawy: sól, pieprz, słodka papryka, ostra papryka, suszony czosnek


Jak zrobić piersi z kurczaka zapiekane pod musztardowo-serowa kołderką?

  • Filety oczyść, osusz, rozbij i dopraw wszystkimi przyprawami.
  • Mięso przełóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
  • W miseczce wymieszaj ze sobą majonez, musztardę i ser żółty starty na dużych oczkach tarki. Powstałą mieszanką posmaruj kotlety.
  • Wierzch kotletów oprósz bułką tartą.
  • Piersi z kurczaka wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 stopni Celsjusza i piecz przez 35 minut. 
Smacznego!

Polecam Ci również inne przepisy na kurczaka:

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz