niedziela, 22 listopada 2020

Roladki drobiowe z serem feta i koperkiem

Zastanawiasz się z czym zrobić roladki drobiowe? Moją propozycją na dziś jest masło, ser feta i koperek. To wyśmienite połączenie, które warto wypróbować. :)
Roladki drobiowe z serem feta i koperkiem


Roladki drobiowe z serem feta i koperkiem - składniki:

  • 2 filety z piersi kurczaka (około 500-600 g)
  • 4 łyżeczki masła
  • 150 g sera feta
  • 1 pęczek koperku
  • do panierowania: 2 jajka + mąka + bułka tarta
  • przyprawy: sól i pieprz
  • olej do smażenia




Przepis na roladki drobiowe z serem feta i koperkiem:

  • Filety oczyść, osusz i przekrój na dwa kotlety. Dość cienko rozbij, dopraw solą i pieprzem. 
  • Ser feta pokrój na 4 kawałki.
  • Koperek drobno posiekaj. Każdy kawałek sera obtocz w koperku. 
  • Na każdym kawałku mięsa kładź łyżeczkę masła i ser feta obtoczony w koperku.
  • Mięso ściśle zwiń w roladkę. W razie potrzeby możesz je spiąć wykałaczkami.
  • Roladki obtaczaj kolejno w mące, jajku i bułce tartej.
  • Roladki smaż na rozgrzanym oleju z obu stron, do zarumienienia.
Smacznego!

Polecam Ci również inne przepisy na roladki:

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz