poniedziałek, 28 grudnia 2020

Sałatka z ravioli i awokado

Sałatka z serowym ravioli, awokado, pomidorami, papryką i kukurydzą to wyśmienita propozycja zarówno na drugie śniadanie, jak i na imprezę. 
Sałatka z ravioli i awokado




Sałatka z ravioli i awokado - składniki:

  • 250 g ravioli z serem
  • 1 awokado
  • sok wyciśnięty z połowy cytryny
  • 3 pomidory śliwkowe
  • 1 papryka czerwona
  • 1 czerwona cebula
  • 1 puszka kukurydzy (masa po odsączeniu: około 220 g)
  • 1 pęczek natki pietruszki

Sałatka z ravioli i awokado - składniki na sos:

  • 5 łyżek oleju
  • 3 łyżki soku z cytryny
  • 1 łyżka octu winnego
  • 2 ząbki czosnku
  • przyprawy: sól, pieprz, szczypta cukru



Jak zrobić sałatkę z ravioli i awokado?

  • Ravioli ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu.
  • Awokado obierz, pokrój w kostkę, skrop sokiem z cytryny i wymieszaj.
  • Pomidory, paprykę i cebulę pokrój w kostkę.
  • Kukurydzę odsącz z zalewy, a natkę pietruszki drobno posiekaj.
  • Do miseczki wlej olej, sok z cytryny, ocet winny, dodaj przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku oraz sól, pieprz i cukier. Wymieszaj.
  • Wszystkie składniki przełóż do dużej miski i połącz ze sobą.
Smacznego!


Polecam Ci również inne przepisy na sałatki:

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz