Znane i uwielbiane przez dużych oraz małych pączki na serku homogenizowanym są pyszne, puszyste i ekspresowe w przygotowaniu. :)
Pączki na serku homogenizowanym - składniki:
- 1 i 3/4 szklanki mąki pszennej
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- szczypta soli
- 2 jajka
- 300 g serka homogenizowanego waniliowego
Pączki na serku homogenizowanym - przepis:
- Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej.
- Do miski wsyp mąkę, dodaj sól i proszek do pieczenia. Wymieszaj.
- Do miski wbij jajka i dodaj serki homogenizowane. Całość dokładnie wymieszaj łyżką, aż ciasto stanie się jednolite i gęste. Będzie ono jednak dość klejące, ale tak ma być.
- Z powstałej masy, lekko natłuszczonymi olejem dłońmi, formuj niewielkie pączki.
- W szerokim garnku lub wysokiej patelni rozgrzej olej. Na dobrze rozgrzany olej wrzucaj pączki i smaż około 6-7 minut. Nie trzeba ich przekręcać, ponieważ w trakcie smażenia same obracają się w tłuszczu.
- Gotowe pączki obtocz w cukrze pudrze.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz