Znane i uwielbiane przez dużych oraz małych pączki na serku homogenizowanym są pyszne, puszyste i ekspresowe w przygotowaniu. :)
Pączki na serku homogenizowanym - składniki:
1 i 3/4 szklanki mąki pszennej
2 łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli
2 jajka
300 g serka homogenizowanego waniliowego
Pączki na serku homogenizowanym - przepis:
Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej.
Do miski wsyp mąkę, dodaj sól i proszek do pieczenia. Wymieszaj.
Do miski wbij jajka i dodaj serki homogenizowane. Całość dokładnie wymieszaj łyżką, aż ciasto stanie się jednolite i gęste. Będzie ono jednak dość klejące, ale tak ma być.
Z powstałej masy, lekko natłuszczonymi olejem dłońmi, formuj niewielkie pączki.
W szerokim garnku lub wysokiej patelni rozgrzej olej. Na dobrze rozgrzany olej wrzucaj pączki i smaż około 6-7 minut. Nie trzeba ich przekręcać, ponieważ w trakcie smażenia same obracają się w tłuszczu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz