niedziela, 10 stycznia 2021

Pączki na serku homogenizowanym

Znane i uwielbiane przez dużych oraz małych pączki na serku homogenizowanym są pyszne, puszyste i ekspresowe w przygotowaniu. :)
Pączki na serku homogenizowanym


Pączki na serku homogenizowanym - składniki:

  • 1 i 3/4 szklanki mąki pszennej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • 2 jajka
  • 300 g serka homogenizowanego waniliowego


Pączki na serku homogenizowanym - przepis:

  • Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej.
  • Do miski wsyp mąkę, dodaj sól i proszek do pieczenia. Wymieszaj.
  • Do miski wbij jajka i dodaj serki homogenizowane. Całość dokładnie wymieszaj łyżką, aż ciasto stanie się jednolite i gęste. Będzie ono jednak dość klejące, ale tak ma być.
  • Z powstałej masy, lekko natłuszczonymi olejem dłońmi, formuj niewielkie pączki.
  • W szerokim garnku lub wysokiej patelni rozgrzej olej. Na dobrze rozgrzany olej wrzucaj pączki i smaż około 6-7 minut. Nie trzeba ich przekręcać, ponieważ w trakcie smażenia same obracają się w tłuszczu. 
  • Gotowe pączki obtocz w cukrze pudrze. 
Smacznego!
Pączki na serku homogenizowanym

Pączki na serku homogenizowanym

Pączki na serku homogenizowanym

Pączki na serku homogenizowanym

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz