Soczyste i aromatyczne roladki schabowe z kapustą kiszoną to pyszny, prosty i szybki w przygotowaniu pomysł na obiad dla całej rodziny.
Roladki schabowe z kiszoną kapustą - składniki:
- 600-700 g schabu
- 1 cebula
- 1 marchewka
- 400 g kiszonej kapusty
- przyprawy: sól i pieprz
- do panierowania: mąka, 2-3 jajka, bułka tarta
- olej do smażenia
Roladki schabowe z kiszoną kapustą - przepis:
- Schab oczyść, osusz, pokrój w plastry, cienko rozbij i dopraw z obu stron solą i pieprzem.
- Na dobrze rozgrzanym oleju zeszklij drobno pokrojoną cebulę. Kolejno dodaj startą na dużych oczkach tarki marchewkę, smaż przez 5 minut. Następnie dodaj odciśniętą i posiekaną kapustę kiszoną. Całość smaż na niewielkiej mocy palnika przez około 10 minut. Pod koniec smażenia calość dopraw solą i pieprzem. Farsz pozostaw do lekkiego ostudzenia.
- Na każdym kotlecie ułóż porcję farszu i ściśle zwiń w roladkę.
- Roladki obtaczaj kolejno w mące, jajku i bułce tartej.
- Roladki smaż na rozgrzanym oleju z obu stron, do zarumienienia.
Smacznego!
Polecam Ci również inne przepisy na roladki:
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz