środa, 6 stycznia 2021

Roladki schabowe z kiszoną kapustą

Soczyste i aromatyczne roladki schabowe z kapustą kiszoną to pyszny, prosty i szybki w przygotowaniu pomysł na obiad dla całej rodziny.
Roladki schabowe z kiszoną kapustą


Roladki schabowe z kiszoną kapustą - składniki:

  • 600-700 g schabu
  • 1 cebula
  • 1 marchewka
  • 400 g kiszonej kapusty
  • przyprawy: sól i pieprz
  • do panierowania: mąka, 2-3 jajka, bułka tarta
  • olej do smażenia


Roladki schabowe z kiszoną kapustą - przepis:

  • Schab oczyść, osusz, pokrój w plastry, cienko rozbij i dopraw z obu stron solą i pieprzem.
  • Na dobrze rozgrzanym oleju zeszklij drobno pokrojoną cebulę. Kolejno dodaj startą na dużych oczkach tarki marchewkę, smaż przez 5 minut. Następnie dodaj odciśniętą i posiekaną kapustę kiszoną. Całość smaż na niewielkiej mocy palnika przez około 10 minut. Pod koniec smażenia calość dopraw solą i pieprzem. Farsz pozostaw do lekkiego ostudzenia.
  • Na każdym kotlecie ułóż porcję farszu i ściśle zwiń w roladkę.
  • Roladki obtaczaj kolejno w mące, jajku i bułce tartej.
  • Roladki smaż na rozgrzanym oleju z obu stron, do zarumienienia.
Smacznego!

Polecam Ci również inne przepisy na roladki:

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz