Mini roladki z tortilli z pysznymi dodatkami: sałatą, szynką, serem żółtym i papryką to szybka i pyszna przekąska na imprezę czy drugie śniadanie.
Roladki z tortilli - składniki:
4 duże tortille
około 150 g serka o ulubionym smaku (typu Almette lub Twój Smak)
4 duże liście sałaty
8 plastrów szynki
8 plastrów sera żółtego
12 cienkich pasków papryki
sól i pieprz
Roladki z tortilli - przepis:
Każdą tortillę posmaruj równomiernie serkiem. Kolejno na tortilli ułóż pozostałe składniki, pozostawiając kawałek brzegu z jednej strony z samym serkiem. Składniki układaj w następującej kolejności: 2 liście sałaty pozbawione grubego nerwu, kolejno 2 plasterki szynki, 2 plasterki sera żółtego, 3 paski czerwonej papryki. Całość dopraw solą i pieprzem.
Tortille zwijaj ściśle i ciasno w taki sposób, by zamknąć ją w miejscu, gdzie pozostawiliśmy kawałek brzegu z samym serkiem.
Następnie każdą tortillę ściśle zawiń w folię spożywczą i wstaw na kilka godzin do lodówki.
Po wyjęciu z lodówki, odwiń tortille z folii i pokrój na około 8-10 części.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz