sobota, 13 lutego 2021

Kawałki kurczaka w bardzo chrupiącej panierce

Doskonały i prosty przepis na kawałki kurczaka w bardzo chrupiącej panierce, czyli kajzerkach pokrojonych w kostkę.
Kawałki kurczaka w bardzo chrupiącej panierce


Kawałki z kurczaka w bardzo chrupiącej panierce - składniki:

  • 2 filety z piersi kurczaka (około 600 g)
  • 5 bułek kajzerek
  • 3 jajka
  • 3 łyżki mleka
  • mąka do oprószenia mięsa
  • przyprawy: sól i pieprz
  • dodatkowo: olej do smażenia


Kotlety z kurczaka w bardzo chrupiącej panierce - przepis:

  • Filety z piersi kurczaka oczyść, osusz i pokrój na mniejsze kawałki. Dopraw solą i pieprzem oraz dokładnie obtocz w mące.
  • Bułki pokrój w dość drobną kostkę. 
  • Kawałki kurczaka panieruj w rozkłóconym jajku z mlekiem, a następnie w pokrojonej bułce, lekko ją dociskając.
  • Kotlety z kurczaka smaż na dobrze rozgrzanym oleju z obu stron do zarumienienia. 
Smacznego!
Kawałki kurczaka w bardzo chrupiącej panierce

Kawałki kurczaka w bardzo chrupiącej panierce

Kawałki kurczaka w bardzo chrupiącej panierce

1 komentarz:

  1. Wyglądem może nie poraża, ale w smaku genialny! Gratuluję pomysłu, taki kurczak jest naprawdę super:)

    OdpowiedzUsuń