▼
Kawałki kurczaka w bardzo chrupiącej panierce
Doskonały i prosty przepis na kawałki kurczaka w bardzo chrupiącej panierce, czyli kajzerkach pokrojonych w kostkę.
Kawałki z kurczaka w bardzo chrupiącej panierce - składniki:
- 2 filety z piersi kurczaka (około 600 g)
- 5 bułek kajzerek
- 3 jajka
- 3 łyżki mleka
- mąka do oprószenia mięsa
- przyprawy: sól i pieprz
- dodatkowo: olej do smażenia
Kotlety z kurczaka w bardzo chrupiącej panierce - przepis:
- Filety z piersi kurczaka oczyść, osusz i pokrój na mniejsze kawałki. Dopraw solą i pieprzem oraz dokładnie obtocz w mące.
- Bułki pokrój w dość drobną kostkę.
- Kawałki kurczaka panieruj w rozkłóconym jajku z mlekiem, a następnie w pokrojonej bułce, lekko ją dociskając.
- Kotlety z kurczaka smaż na dobrze rozgrzanym oleju z obu stron do zarumienienia.
Wyglądem może nie poraża, ale w smaku genialny! Gratuluję pomysłu, taki kurczak jest naprawdę super:)
OdpowiedzUsuń