Sałatka warstwowa z jajkiem, papryką, ogórkiem, rzodkiewką i serem żółtym doskonale sprawdzi się na imprezę czy święta. Smakuje przepysznie! :)
Sałatka warstwowa z jajkiem - składniki:
- 0,5 główki sałaty lodowej
- 1 czerwona papryka
- 1 ogórek
- 1 pęczek rzodkiewki
- 3 łyżki majonezu
- 4 jajka ugotowane na twardo
- 150 g sera żółtego
- 0,5 pęczka szczypiorku
- sól i pieprz
Sałatka warstwowa z jajkiem - przygotowanie:
- Sałatę porwij na mniejsze kawałki.
- Paprykę, ogórka i jajka pokrój w kostkę. Rzodkiewki pokrój w plasterki.
- Ser żółty zetrzyj na dużych oczkach tarki lub pokrój w drobną kostkę.
- W dużej, przezroczystej salaterce poukładaj składniki w następującej kolejności: sałata, papryka, ogórek, świeżo mielony pieprz, rzodkiewkę, majonez, jajka, sól, ser żółty, posiekany szczypiorek.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz