Aromatyczne i soczyste filety z kurczaka pod marchewkową pierzynką z dodatkiem pieczarek i sera żółtego to doskonały pomysł na prosty i pyszny obiad.
Filety z kurczaka pod marchewkową pierzynką - składniki:
2 filety z piersi kurczaka
1 cebula
300 g pieczarek
4 łyżki majonezu
3 marchewki
150 g sera żółtego
przyprawy: sól, pieprz, słodka papryka
Filety z kurczaka pod marchewkową pierzynką - przepis:
Filety z piersi kurczaka oczyść, osusz i przekrój wzdłuż na pół. Dopraw solą, pieprzem i słodką papryką.
Na dobrze rozgrzanym oleju zeszklij drobno pokrojoną cebulę. Dodaj oczyszczone i pokrojone w półplasterki pieczarki. Smaż do całkowitego odparowania płynu. Pozostaw do ostudzenia.
Formę do pieczenia wyłóż papierem do pieczenia. Na blachę przełóż filety. Kawałki mięsa posmaruj majonezem. Kolejno na każdy kawałek mięsa wyłóż pieczarki z cebulą, startą na dużych oczkach tarki marchewkę i starty na dużych oczkach tarki żółty ser.
Mięso wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni Celsjusza i piecz przez 40 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz