niedziela, 28 marca 2021

Filety z kurczaka pod marchewkową pierzynką

Aromatyczne i soczyste filety z kurczaka pod marchewkową pierzynką z dodatkiem pieczarek i sera żółtego to doskonały pomysł na prosty i pyszny obiad.
Filety z kurczaka pod marchewkową pierzynką




Filety z kurczaka pod marchewkową pierzynką - składniki:

  • 2 filety z piersi kurczaka
  • 1 cebula
  • 300 g pieczarek
  • 4 łyżki majonezu
  • 3 marchewki
  • 150 g sera żółtego
  • przyprawy: sól, pieprz, słodka papryka



Filety z kurczaka pod marchewkową pierzynką - przepis:

  • Filety z piersi kurczaka oczyść, osusz i przekrój wzdłuż na pół. Dopraw solą, pieprzem i słodką papryką. 
  • Na dobrze rozgrzanym oleju zeszklij drobno pokrojoną cebulę. Dodaj oczyszczone i pokrojone w półplasterki pieczarki. Smaż do całkowitego odparowania płynu. Pozostaw do ostudzenia.
  • Formę do pieczenia wyłóż papierem do pieczenia. Na blachę przełóż filety. Kawałki mięsa posmaruj majonezem. Kolejno na każdy kawałek mięsa wyłóż pieczarki z cebulą, startą na dużych oczkach tarki marchewkę i starty na dużych oczkach tarki żółty ser.
  • Mięso wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni Celsjusza i piecz przez 40 minut. 
Smacznego!
Filety z kurczaka pod marchewkową pierzynką

Filety z kurczaka pod marchewkową pierzynką

Filety z kurczaka pod marchewkową pierzynką

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz