poniedziałek, 1 marca 2021

Muffinki budyniowo-kokosowe

Wyśmienite, miękkie i puszyste, a do tego ekspresowe w przygotowaniu muffinki budyniowe z wiórkami kokosowymi.
Muffinki budyniowo-kokosowe




Muffinki budyniowo-kokosowe - składniki:

  • 3/4 szklanki mąki pszennej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 0,5 szklanki wiórków kokosowych
  • 1 budyń waniliowy (proszek: 40 g)
  • 2/3 szklanki cukru
  • 3/4 szklanki mleka
  • 50 g roztopionego i ostudzonego masła
  • 2 jajka
  • 0,5 łyżeczki aromatu waniliowego
  • cukier puder do posypania


Muffinki budyniowo-kokosowe - przepis:

  • Do miski wsyp mąkę, dodaj proszek do pieczenia, wiórki kokosowe, proszek budyniowy i cukier. Wymieszaj.
  • W osobnej misce połącz ze sobą mleko, masło, jajka i aromat waniliowy.
  • Mokre składniki połącz z suchymi. 
  • Ciasto rozłóż do foremek na muffinki (mniej więcej do 3/4 wysokości).
  • Muffinki wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 stopni Celsjusza i piecz przez 20 minut.
  • Po ostudzeniu, muffinki oprósz cukrem pudrem.
Smacznego!
Muffinki budyniowo-kokosowe

Muffinki budyniowo-kokosowe

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz