Pyszne, szybkie i zdrowe w przygotowaniu placuszki z bananem i masłem orzechowym.
Placki z bananem i masłem orzechowym - składniki:
- 1 banan
- 2 jajka
- 5 płaskich łyżek masła orzechowego
- 4 łyżki kaszy manny
- 4 łyżki mleka
Placki bananowe z masłem orzechowym - przepis:
- Banana zmiksuj blenderem na gładkie puree.
- Do miski wbij jajka, dodaj zblendowanego banana, masło orzechowe, kaszę mannę i mleko. Krótko zmiksuj. Odstaw na bok na 10 minut, by kasza nieco napęczniała.
- Na patelni rozgrzej olej. Łyżką nakładaj ciasto formując niewielkie placuszki. Smaż z obu stron na złoty kolor.
Często robię placki bananowe, ale masła orzechowego do nich jeszcze nie dodawałam. Muszę spróbować tej wersji :)
OdpowiedzUsuń