Pyszne, szybkie i zdrowe w przygotowaniu placuszki z bananem i masłem orzechowym.
Placki z bananem i masłem orzechowym - składniki:
1 banan
2 jajka
5 płaskich łyżek masła orzechowego
4 łyżki kaszy manny
4 łyżki mleka
Placki bananowe z masłem orzechowym - przepis:
Banana zmiksuj blenderem na gładkie puree.
Do miski wbij jajka, dodaj zblendowanego banana, masło orzechowe, kaszę mannę i mleko. Krótko zmiksuj. Odstaw na bok na 10 minut, by kasza nieco napęczniała.
Na patelni rozgrzej olej. Łyżką nakładaj ciasto formując niewielkie placuszki. Smaż z obu stron na złoty kolor.
Często robię placki bananowe, ale masła orzechowego do nich jeszcze nie dodawałam. Muszę spróbować tej wersji :)
OdpowiedzUsuń