Makaron z kurczakiem, boczkiem i szpinakiem - przygotowanie:
Makaron ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Pomidory sparz, obierz ze skórki i pokrój w kostkę.
Na patelni rozgrzej olej, dodaj przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, smaż przez 2 minuty. Dodaj liście szpinaku, smaż do momentu, aż szpinak zmniejszy swoją objętość. Dodaj pokrojone pomidory. Smaż przez 5 minut. Zdejmij z patelni.
Filety z piersi kurczaka oczyść, osusz i pokrój w kostkę. Dopraw solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi i tyminakiem. Boczek pokrój w kostkę.
Boczek wraz z pokrojoną piersią kurczaka wrzuć na rozgrzaną patelnię i smaż do zarumienienia. Dodaj wcześniej przesmażony szpinak z pomidorami.
W gorącej wodzie rozpuść serek topiony. Mieszankę wlej na patelnię, dopraw solą i pieprzem, i gotuj jeszcze chwilę, aż sos zgęstnieje.
Szczerze? Mogłabym makaron jeść codziennie. Zapisuje przepis i spróbuje tej alternatywy
OdpowiedzUsuń