sobota, 10 kwietnia 2021

Potrawka z piersi kurczaka

Lekka, pyszna i ekspresowa w przygotowaniu potrawka z piersi kurczaka z dodatkiem marchewki, pietruszki i selera naciowego.
Potrawka z piersi kurczaka





Potrawka z piersi kurczaka - składniki:

  • 2 filety z piersi kurczaka (około 600 g)
  • 2 marchewki
  • 0,5 pietruszki
  • 3 łodygi selera naciowego
  • 50 g masła
  • 50 g mąki
  • około 600-700 ml bulionu drobiowego
  • przyprawy: sól, świeżo mielony pieprz



Potrawka z piersi kurczaka - przepis:

  • Mięso oczyść, osusz i pokrój w plastry. Dopraw solą i pieprzem.
  • Marchewkę i pietruszkę pokrój w kostkę, a selera naciowego w plasterki.
  • Na patelni rozpuść masło, dodaj mąkę i energicznie wymieszaj rózgą. Wlej zimny bulion i cały czas mieszając, doprowadź zawartość patelni do wrzenia. Do sosu włóż kawałki kurczaka. Gotuj przez 10 minut. Dodaj warzywa. Gotuj przez kolejne 10 minut. Całość dopraw solą i świeżo mielonym pieprzem.
Smacznego!
Potrawka z piersi kurczaka

Potrawka z piersi kurczaka

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz