piątek, 16 kwietnia 2021

Roladki schabowe z marchewką i papryką

Pyszne roladki schabowe z farszem marchewkowo-paprykowym z dodatkiem sera żółtego, curry i bazylią.
Roladki schabowe z marchewką i papryką



Roladki schabowe z marchewką i papryką - składniki:

  • 0,5 kg schabu
  • 3 marchewki 
  • 1 mała papryka
  • 100 g sera żółtego
  • przyprawy: sól, pieprz, curry, bazylia
  • do panierowania: 1-2 jajka + bułka tarta + mąka
  • olej do smażenia



Roladki schabowe z marchewką i papryką - przepis:

  • W pierwszej kolejności przygotuj farsz. Na patelni rozgrzej olej, wrzuć obrane i starte na dużych oczkach tarki marchewki, smaż przez 3 minuty. Dodaj drobno pokrojoną paprykę, smaż przez 5 minut. Dodaj ser zółty starty na średnich oczkach tarki. Całość dopraw solą, pieprzem, curry i bazylią. Smaż do momentu całkowitego rozpuszczenia się sera.
  • Schab oczyść, osusz, pokrój na plastry, cienko rozbij, dopraw solą i pieprzem. Na każdy kawałek mięsa wyłóż porcję farszu i ściśle zwiń w roladkę.
  • Roladki obtaczaj kolejno w mące, jajku i bułce tartej.
  • Roladki smaż na rozgrzanym oleju z obu stron do zarumienienia.
Smacznego!
Roladki schabowe z marchewką i papryką

Roladki schabowe z marchewką i papryką

Roladki schabowe z marchewką i papryką

1 komentarz: