Pyszne roladki schabowe z farszem marchewkowo-paprykowym z dodatkiem sera żółtego, curry i bazylią.
Roladki schabowe z marchewką i papryką - składniki:
0,5 kg schabu
3 marchewki
1 mała papryka
100 g sera żółtego
przyprawy: sól, pieprz, curry, bazylia
do panierowania: 1-2 jajka + bułka tarta + mąka
olej do smażenia
Roladki schabowe z marchewką i papryką - przepis:
W pierwszej kolejności przygotuj farsz. Na patelni rozgrzej olej, wrzuć obrane i starte na dużych oczkach tarki marchewki, smaż przez 3 minuty. Dodaj drobno pokrojoną paprykę, smaż przez 5 minut. Dodaj ser zółty starty na średnich oczkach tarki. Całość dopraw solą, pieprzem, curry i bazylią. Smaż do momentu całkowitego rozpuszczenia się sera.
Schab oczyść, osusz, pokrój na plastry, cienko rozbij, dopraw solą i pieprzem. Na każdy kawałek mięsa wyłóż porcję farszu i ściśle zwiń w roladkę.
Roladki obtaczaj kolejno w mące, jajku i bułce tartej.
Roladki smaż na rozgrzanym oleju z obu stron do zarumienienia.
Pyszny obiadek :) Następnym razem zrobię z takim farszem.
OdpowiedzUsuń