Pyszne ślimaczki z ciasta francuskiego z dodatkiem sera śmietankowego, parówek i sera żółtego to świetny pomysł na przekąskę do lunchboxa czy na imprezę.
Ślimaczki francuskie z parówką - składniki:
1 płat ciasta francuskiego XXL
150 g serka śmietankowego ziołowego (użyłam Almette)
5 parówek
150 g sera żółtego
ketchup pikantny
świeżo mielony pieprz
Ślimaczki francuskie z parówką - przepis:
Ciasto francuskie rozwiń i posmaruj serkiem śmietankowym.
Na serku równomiernie rozłóż drobno pokrojone parówki, kolejno ser żółty starty na dużych oczkach tarki. Całość dopraw świeżo mielonym pieprzem i polej niezbyt dużą ilością ketchupu.
Ciasto francuskie zwiń wzdłuż dłuzszego boku na kształt rolady i pokrój ją na ślimaczki.
Ślimaczki przełóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 stopni Celsjusza i piecz przez około 15-20 minut - do zarumienienia.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz