czwartek, 22 kwietnia 2021

Ślimaczki francuskie z parówką

Pyszne ślimaczki z ciasta francuskiego z dodatkiem sera śmietankowego, parówek i sera żółtego to świetny pomysł na przekąskę do lunchboxa czy na imprezę.
Ślimaczki francuskie z parówką




Ślimaczki francuskie z parówką - składniki:

  • 1 płat ciasta francuskiego XXL
  • 150 g serka śmietankowego ziołowego (użyłam Almette)
  • 5 parówek
  • 150 g sera żółtego
  • ketchup pikantny
  • świeżo mielony pieprz


Ślimaczki francuskie z parówką - przepis:

  • Ciasto francuskie rozwiń i posmaruj serkiem śmietankowym.
  • Na serku równomiernie rozłóż drobno pokrojone parówki, kolejno ser żółty starty na dużych oczkach tarki. Całość dopraw świeżo mielonym pieprzem i polej niezbyt dużą ilością ketchupu.
  • Ciasto francuskie zwiń wzdłuż dłuzszego boku na kształt rolady i pokrój ją na ślimaczki.
  • Ślimaczki przełóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 stopni Celsjusza i piecz przez około 15-20 minut - do zarumienienia.
Smacznego!
Ślimaczki francuskie z parówką

Ślimaczki francuskie z parówką

Ślimaczki francuskie z parówką

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz